+381 11 402 46 70 lok.306

PRODAJOLOGIJA

PRODAJOLOGIJA

1,296.90 RSD

 

 

Broj artikla: 978-86-81020-12-8 Kategorija: Oznaka:

Prodajologija je knjiga o novom konceptu i novim perspektivama u prodaji. Ona je istovremeno i alat kako nastaviti dalje u izazovnim vremenima. Kažu da su žene kao građevinari, a da su muškarci kao agenti za nekretnine. Žene grade da bi nešto trajalo, a muškarci grade ili kupuju nešto kako bi ga što bolje prodali!

Vrhunska prodaja danas više nego ikada zahteva od nas prelazak s transakcijskog modela na viši nivo prodaje – prodaju sa svrhom, što podrazumeva put razvoja od agenta za nekretnine do graditelja, pravog neimara.

Termin „prodajologija“ je reč koju je sam autor knjige kreirao s težnjom da široj čitalačkoj publici prodaju predstavi kao odgovoran, širok, zahtevan i multidisciplinarni koncept. Ovo je 17. knjiga autora i istovremeno 11. koja se  u svojoj osnovi bavi prodajnim veštinama što ga svrstava u red najprodavanijih autora u Evropi o ovoj temi i jasno oslikava njegovu fascinaciju prodajom i stav da: „Vrhunski prodavci se ne bave prodajom, oni žive prodaju.“

Kratak sadržaj

PRODAJOLOGIJA

(poslovanje i prodaja u trenucima velikih izazova)

UVOD

PRVI DEO – NOVA PERSPEKTIVA
1. Šta najčešće sputava vrhunskog prodavca u nama
2. Nemoj da budeš pozitivan – budi normalan
3. Prodaja u izazovnim vremenima
4. Pobeđuje usluga ne proizvod
5. Imamo li svoju ponudu vrednosti

DRUGI DEO – ODIGRAJ NAJBOLJE ŠTO ZNAŠ

6. Prodaja i ja – tipovi prodavaca (igrača)
7. Vrhunska prodaja zahteva od prodavca da napravi sopstveni brend
8. Prodajni alati – magija za prigovore
9. Da li se prodajem ili me prodaju
10. Od konflikta do razumevanja i saradnje
11. Izveštaj nije informacija za našeg nadređenog već za nas
12. Da li će internet ugušiti direktnu prodaju ili je to naša šansa

TREĆI DEO – PRONAĐI SMISAO

13. Kada se nađem u areni prodaje – života sa samim sobom i muče me dileme
14. Vrhunski prodavac – igrač je osoba izuzetnih ljudskih kvaliteta
15. Vrhunski prodavci se ne bave prodajom, oni žive za prodaju
16. Razgovor sa samim sobom
17. Šta nam donose i odnose izazovna vremena
18. Kako dalje u trenucima krize
19. Prodaja sa svrhom

UMESTO ZAKLJUČKA

REČ AUTORA

O D. R. GILBERT GROUP-U

PRIJATELJI KNJIGE

Dragiša Ristovski (D. R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo.

Autor je 13 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D. R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje u XIX veku“ i „Dobar govor vredi više od 1000 reči“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce. Osnivač je direktor D. R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D. R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona.

Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komuni- kacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution – kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D. R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću. Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika. Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric…

2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja. Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru i bas gitaru u grupi Swing Ring. Rođen je 24.07.1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.

Dodatne informacije

Težina 0.300 kg
Dimenzije 14.5 x 20.5 cm
Broj strana

178

Povez

meki

Pismo

Latinica

Godina izdanja

2020