+381 11 402 46 70 lok.306

KAKO UNAPREDITI SVOJE PREGOVARAČKE VEŠTINE

656.70 RSD

Broj artikla: 978-86-7702-242-6 Kategorija: Oznaka:

Svakodnevna upućenost na ljude oko nas stvara kontinuiranu potrebu za nekim vidom pregovaranja. Veštine pregovaranja su opštekorisne za svakog pojedinca, jer rešavaju sukobe, poboljšavaju odnose među ljudima, mogu uštedeti brojne resurse, poput vremena, novca, zdravlja, pa i živaca. Pregovaranje je veština koja se, kao i svaka druga, može unaprediti učenjem, treningom, iskustvom i primenom naučenog. Zbog toga vam knjiga Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine definitivno može omogućiti konkretne alate i biti od velike pomoći u svakodnevnim poslovnim i privatnim situacijama.

Ova knjiga je iskorak našeg čoveka koji nosi energiju, ona može da menja i pojedinca i društvo. Pregovaranje se predstavlja kao umeće, kao viteška veština, sa punim poštovanjem potreba i želja druge strane. Nemam dilemu da autor knjige dobro zna o čemu piše i da je u tome o čemu piše jako dobar. 
– Dr Jasmina Knežević, General Manager, Opšte bolnica BelMedic

Smatram da je ova knjiga najjači do sada napisan alat po principu: pročitaj, izađi i primeni. Budući da sam veliki poštovalac D. R. Gilberta, a da je do sada njegova knjiga Arena prodaje bila moj najveći favorit, mislim da će ova knjiga zaseniti pomenutu. 
– Draško Jovanović, Managing Director, Lupo Line, Lupo Health, Lupo Home Line

Kratak sadržaj

Sadržaj
Uvodna misao
Izvod iz recenzije
Komentari čitalaca
Uvod

I Poglavlje – U susret pregovaranju
Priprema za pregovarački proces
Tipovi pregovaranja
Tvrd i fleksibilan pristup u pregovaračkom procesu
Najčešće greške u pregovaranju

II Poglavlje – Tok pregovaračkog procesa
5 faza u pregovaračkom procesu
Često korišćene tehnike u pregovaranju
Smernice za uspešno pregovaranje
Stilovi pregovaranja
Rešavanje konflikata
Tumačenje govora tela u pregovaračkom procesu
Pregovori sa „teškim“ ljudima
Izvor moći u pregovaračkom procesu

III poglavlje – I nakon pregovora pregovori
Rezultati pregovaranja
Značaj pregovaranja u savremenom poslovanju
Psihologija u pregovaranju
Pregovori iz ugla nabavke
Da li je pregovaranje traženje kompromisa?
Osobine vrhunskog pregovarača
Neke definicije pregovaranja

Umesto zaključka
Reč autora
O autoru
Odabrane misli
Korišćena literatura
D.R. Gilbert centar group Vam predstavlja
Ostale knjige D. R. Gilberta

 

KOMPLETAN SADRŽAJ

Dragiša Ristovski (D. R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo.

Autor je 13 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D. R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje u XIX veku“ i „Dobar govor vredi više od 1000 reči“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce. Osnivač je direktor D. R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D. R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona.

Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komuni- kacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution – kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D. R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću. Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika. Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric…

2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja. Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru i bas gitaru u grupi Swing Ring. Rođen je 24.07.1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.

Dodatne informacije

Težina 0.240 kg
Dimenzije 14.5 x 20.5 cm
Broj strana

136

Povez

Meki

Pismo

Latinica

Godina izdanja

2012.

Možda će vam se svideti …