+381 11 402 46 70 lok.306

GUBE SAMO ONI KOJI NE IGRAJU

601.70 RSD

Broj artikla: 978-86-7752-030-4 Kategorija: Oznaka:

Cilj ove knjige nije da kritikuje već da pobuđuje u vama vaše najplemenitije i najbolje osobine.

Ako ste zastali na svom putu, ako ste doživeli veliki poraz, ako se nedovoljno brzo krećete ka cilju, ova knjiga će pokušati da vam pomogne da nađete pravi način za ostvarenje cilja.

Možda neki od vas još nisu definisali svoje životne ciljeve; u tom slučaju ova knjiga će pokušati da vas usmeri ka buđenju i definisanju istih.

Ovaj zapis se može koristiti i kao priručnik, odnosno pomagalo za motivaciju i napredovanje zaposlenih u preduzećima koja su svesna da njihov kvalitet ne čine materijalna sredstva koja poseduju, već ljudi koji u okviru njih deluju i čine ta preduzeća.

Knjiga je namenjena svima, bez obzira na kojoj se životnoj poziciji sada nalaze.

Ona pronalazi, inspiriše, budi i rađa pobednike. Ako ste vi jedan od njih ili ako želite da to budete, onda će vam na vašem putu ka uspehu biti dobar saveznik.

Igra predstavlja metaforu za naš život kroz koji plovimo a mi smo igrači koji povlače pravilne ili pogrešne poteze i shodno tome snose posledice tih svojih odluka. Što bolje poznajemo pravila igre, bolje egzistiramo u igri – životu.
Život je igra – odigraj je!

Nije mi namera da ponudim gotova rešenja i da vam kažem da je mnogo lakše uspeti nego propasti, ne želim biti preterani optimista; jednostavno želim da vas nateram da igrate ako to već ne činite, ili da ponovo zaigrate ako ste to prestali da radite.

Kratak sadržaj

Uvod

I DEO – PRIPREMA ZA IGRU
Igra mora biti fer
Samo uigrani tim daje vrhunske rezultate
Prevaziđimo strah od igre
Inspiracija za igru dolazi od vaše kreativnosti
Ne možete biti dorasli velikoj igri, ako vaše obrazovanje to nije

II DEO – POČETAK IGRE
Zakon reciprociteta
Nikada ne odustajte pre nego što zaigrate
Veliki igrač gaji veliku nadu, on je pun optimizma
Molitva kao moćan pozitivan ritual vrhunskog igrača
Za velika dela potrebno je veliko samopouzdanje
I dok igraš upravljaj svojom energijom
Tok igre zavisi od odgovornosti igrača prema njoj
I dok igraš koristi svoj um
Misli igrača su veoma važne, ali važan je i način na koji ih on izražava
Brigu brinu samo pasivni igrači
Dobar igrač zna da je bitna suština, ali nije zanemarljiva ni forma

III DEO – RAZRADA TOKA IGRE
Aktivna igra daje aktivu, pasivna daje pasivu
Igrač ne posmatra pasivno igru, on daje golove
Dovoljno je da verujemo da igramo i mi već igramo (u igri smo)
Igrač koji pobeđuje ima svoju strategiju
Šampion ne odustaje kada ima problem, on pronalazi rešenje
Veliki igrač je i veliki lider
Ako ne možeš da pobediš, ti promeni strategiju igranja
Igrač koji pobeđuje je inspirator saradnje sa drugima
Ako ne možeš da pobediš, osmehni se
Nema vrhunskog rezultata bez veliko elana igrača

IV DEO – REZULTATI IGRE
Dobar igrač je i dobar trgovac
Šampion uz maksimalno zalaganje zarađuje onoliko koliko on želi
Vrhunski igrač čuva svoj najvredniji resurs – svoje zdravlje
Nestrpljivost nije dobar saveznik u igri; budite tolerantni, obezbedite sebi mir
Vrhunski igrač je pravi esteta, ali zna da lepota dolazi iznutra
Šampion ne živi u prošlosti – on je celim bićem okrenut budućnosti
Univerzalna formula suštine života u tri koraka

Zaključak
Nešto o autoru
Reč autora
Komentar

KOMPLETAN SADRŽAJ

Dragiša Ristovski (D. R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo.

Autor je 13 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D. R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje u XIX veku“ i „Dobar govor vredi više od 1000 reči“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce. Osnivač je direktor D. R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D. R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona.

Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komuni- kacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution – kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D. R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću. Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika. Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric…

2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja. Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru i bas gitaru u grupi Swing Ring. Rođen je 24.07.1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.

Dodatne informacije

Težina 0.220 kg
Dimenzije 14.5 x 20.5 cm
Broj strana

108

Povez

Meki

Pismo

Latinica

Godina izdanja

2006.

Možda će vam se svideti …