+381 11 402 46 70 lok.306

GUBE SAMO ONI KOJI NE IGRAJU

829.40 RSD

Broj artikla: 978-86-81020-06-7 Kategorija: Oznaka:

Igra predstavlja metaforu za naš život kroz koji plovimo, a mi smo igrači koji povlače pravilne ili pogrešne poteze, i shodno tome, snose posledice tih svojih odluka. Što bolje razumemo pravila igre, bolje egzistiramo u igri – životu.

Knjiga je namenjena svima, bez obzira na kojoj se životnoj poziciji sada nalaze. Ona pronalazi, inspiriše, budi i rađa pobednike. Iako ne nudi gotova rešenja, ona jasno daje smernice kako da prevaziđemo velike životne i poslovne izazove i dostignemo željene ciljeve. Zapravo, poruka knjige jeste da samo oni koji su proaktivni mogu stići u bolju i lepšu budućnost.

ŽIVOT JE IGRA – ODIGRAJ JE, JER ILI SI IGRAČ ILI IGRAČKA !

Kratak sadržaj

Uvod

I DEO – PRIPREMA ZA IGRU
1. Igra mora biti fer
2. Samo uigran tim daje vrhunske rezultate
3. Prevaziđimo strah od igre
4. Inspiracija za igru dolazi od vaše kreativnosti
5. Ne možete biti dorasli velikoj igri ako vaše obrazovanje to nije

II DEO – POČETAK IGRE
6. Zakon reciprociteta
7. Nikada ne odustajte pre nego što zaigrate
8. Veliki igrač gaji veliku nadu, on je pun optimizma
9. Molitva kao moćan pozitivan ritual vrhunskog igrača
10. Za velika dela potrebno je veliko samopouzdanje
11. I dok igraš upravljaj svojom energijom
12. Tok igre zavisi od odgovornosti igrača prema njoj
13. I dok igraš koristi svoj um
14. Misli igrača su veoma važne, ali važan je i način na koji ih on izražava
15. Brigu brinu samo pasivni igrači
16. Dobar igrač zna da je bitna suština, ali nije zanemarljiva ni forma

III DEO – RAZRADA TOKA IGRE
17. Aktivna igra daje aktivu, pasivna daje pasivu
18. Igrač ne posmatra pasivno igru, on daje golove
19. Dovoljno je da verujemo da igramo, i mi već igramo (u igri smo)
20. Igrač koji pobeđuje ima svoju strategiju
21. Šampion ne odustaje kada ima problem, on pronalazi rešenje
22. Veliki igrač je i veliki lider
23. Ako ne možeš da pobediš, ti promeni strategiju igranja
24. Igrač koji pobeđuje je inspirator saradnje sa drugima
25. Ako ne možeš da pobediš, osmehni se
26. Nema vrhunskog rezultata bez velikog elana igrača

IV DEO – REZULTATI IGRE
27. Dobar igrač je i dobar prodavac
28. Šampion uz maksimalno zalaganje zarađuje onoliko koliko on želi
29. Vrhunski igrač čuva svoj najvredniji resurs – svoje zdravlje
30. Nestrpljivost nije dobar saveznik u igri; budite tolerantni, obezbedite sebi mir
31. Vrhunski igrač je pravi esteta, ali zna da lepota dolazi iznutra
32. Šampion ne živi u prošlosti – on je celim biće okrenut budućnosti
33. Univerzalna formula suštine života u tri koraka

Zaključak
Recenzija
O D. R. Gilbert centru
Ostala izdanja D. R. Gilberta
Prijatelji i partneri knjige

KOMPLETAN SADRŽAJ

Dragiša Ristovski (D. R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo.

Autor je 13 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D. R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje u XIX veku“ i „Dobar govor vredi više od 1000 reči“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce. Osnivač je direktor D. R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D. R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona.

Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komuni- kacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution – kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D. R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću. Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika. Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1200 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, DM drogerie, Crnogorski Telekom, Schneider Electric…

2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 300 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja. Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista. U slobodno vreme svira gitaru i bas gitaru u grupi Swing Ring. Rođen je 24.07.1973. godine, oženjen je suprugom Anom i ima ćerku Helenu.

Dodatne informacije

Težina 0.220 kg
Dimenzije 14.5 x 20.5 cm
Broj strana

165

Povez

Meki

Pismo

Latinica

Godina izdanja

2018

Možda će vam se svideti …