Predavači konferencija

Predavači konferencija
Predavači konferencija

Dragiša Ristovski (D.R. Gilbert): poseduje više od 25 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 17 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo. Autor je 15 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D.R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 ZAŠTO i samo jedno KAKO”, „Arena prodaje  XXI veka“,  „Dobar govor vredi više od 1000 reči“ ,„Liderski iskorak u budućnost“ i najnovija „Jedan poziv menja sve“. U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce.

Osnivač je direktor D.R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D.R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija širom regiona. Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komunikacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 11 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. 2016. je osnovao HR Professional Solution – kao inovativan sveobuhvatni pristup podrške kompanijama u svim segmentima ljudskih resursa. A 2017. je pokrenuo D.R. Gilbert Books koji se bavi izdavačkom delatnošću.

Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 40.000 polaznika.

Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 2000 kompanija. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 500 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. Bio je gostujući predavač na mnogim konferencijama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja.

Po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista.

Prof. Dr Zorica Tomić je diplomirala na katedri za filozofiju na Filozofskom fakulktetu u Beogradu.

Redovni je profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu gde predaje Kulturologiju i Komunikologiju.

Objavila je više studija i knjiga iz ovih oblasti, među kojima i  Muški svet, Komunikologija, Komunikacija i javnost, Razumevanje i nesporazumi, Knjiga o Ćutanju. Knjiga Šta stvarno želiš objavljena je u oktobru 2018.

Autor je i supervizor programa Holistička komunikacija, u čijem je središtu MapTer metod- metod vođene komunikacije.

Zajedno sa kolegom prof. M- Govedaricom održala je od oktobra 2018 do juna 2019. niz seminara, predavanja i radionica u okviru programa Holistiička komunikacija.

Održala je brojna predavanja, radionice i seminare kako za biznis sferu tako i za širu publiku iz oblasti komunikacije

Živi i radi u Beogradu

Prof. dr sci Vladimir Diligenski,

Nacelnik Klinicke psihijatrije sa psihofarmakoloskom jedinicom u KBC Dr Dragisa Misovic, Klinika za psihijatriju; Vanredni profesor, Univerzitet Ujedinjenih nacija za mir i razvoj; Profesor psihopatologije i psihofarmakologije, Internacionalni Univerzitet u Subotici.

U oblasti psihijatrije, napisao je oko 70 naucnih publikacija, neke su na engleskom jeziku. Autor je dva poglavlja udzbenika  Psihijatrija, autora PROF Dr Duska Kecmanovica: Psiholoski aspekti hirurgije; Psiholoski aspekti bola.

Ucestvovao je na oko 20 Kongresa, evropskih, americkih i srpskih, sa saopstenjima.

Vodio je u dva maha simpozijume (Jerusalim 1997, Bordo 1996.godine).

Član je Srpskog lekarskog drustva, Evropske psihosomatske asocijacije i ACRP-a (Profesionalna asocijacija klinickih istrazivaca).Član je Svetskog udruženja za klinička istraživanja (ACRP)
Član je Američke psihijatrijske asocijacije (APA)

Posebna interesovanja: Anksiozni i panični poremećaj, psihofarmakologija

Branko Greganović je predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd od maja 2014. godine. Menadžer je sa veoma bogatim međunarodnim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, korporativnim finansijama i restrukturiranju.

Po završetku studija ekonomije, magistrirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i menadžment na London Business School Univerziteta u Londonu. Poslovno iskustvo sticao je i u Narodnoj banci Slovenije, Ministarstvu finansija Republike Slovenije i Societe Generale banci, a projektno je sarađivao i sa Svetskom bankom i USAID. Branko Greganović je vodio tim M&A savetnika u procesu formiranja Grupe Droga Kolinska, a nakon toga, u ulozi finansijskog direktora grupe, i proces restrukturiranja Grupe Droga Kolinska. Pre dolaska u NLB Banku Beograd, Branko Greganović je vodio projekte naplate problematičnih kredita u Hypo Alpe Adria Banci u Hrvatskoj iz centrale banke u Klagenfurtu, Austrija.

Branko Greganović je član Upravnog odbora Slovenačkog poslovnog kluba i Srpske asocijacije menadžera.

Prof. dr Dragan Lončar je rođen u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Devetu beogradsku gimnaziju. Diplomija na Ekonomskom fakultetu 2001. godine. Iste godine od strane Rektorata Univerziteta u Beogradu proglašen za studente generacije Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Kao stipendista Shell Centenari Scholarship Fund, 2003. godine završen je magistarski studij iz oblasti univerziteta na Univerzitetu Cambridge (Sudijska poslovna škola) u Velikoj Britaniji. Doktorira 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Kao stipendista Fulbright Foundation, 2009. godine završio je završnu studijsku studiju, iz oblasti finansijskog plana, na Univerzitetu u Čikagu (Booth Business School). Nosilac pretržnog CFA licence iz oblasti finansiranja. Redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Predmet Strategijski plan i Plan aktivnosti glavnog studija, Poslovna strategija i Poslovna analiza i master studije i Metodologija naučnog istraživanja na doktorskim studijama. Prodekan za saradnju sa privremenim Ekonomskim fakultetom u mandatnom periodu 2018-2021. U periodu od 2012. do 2015. godine bio je predviđen za finansiranje, a u periodu 2015-2018. Autor ili koautor većeg broja naučnih i stručnih radova (više objavljenih radova na SSCI listama), kao i značajne nagrade za međunarodni i domaći naučni skup. Koautor udžbenika Menadžment i strategija i Menadžment pomoći programima. Oblasti interesovanja: strateško planiranje, upravljanje projektima, korporativne finansije (narodna finansijska evakuacija), zaštita konkurencije. Članovi akademskih i profesionalnih tela u zemlji i inostranstvu (Savez ekonomista Srbije, Udruženje investicionih profesionalaca Srbije, Američka Akademija Menadžmenta, CFA Institut, Evropska asocijacija ekonomista konkurencije, Cambridge Alumni, Fulbright Alumni, itd.). Radio kao konsultant za projekte većeg broja domaćih i inostranih kompanija (NIS, OMV, Lafarge, VIP, Knjaz Miloš, Nectar, KVS, Coca Cola, Roche, Victoria Group, Frikom, JTI, Keprom, Philip Morris, DHL, Carnek, itd. ) i institucija (Svetska banka, EBRD, GIZ, ACDI / VOCA…). Predsednik Nadzornog odbora Deus Business Group, član Nadornog odbora Sojaprotein i savetnik predsednika Nadornog odbora Metalac.

Dragana Bačanek je savetnik za lični razoj i predavač. Više od deset godina radi jedan na jedan sa klijentima, drži predavanja, seminare i radionice na temu ličnog razvoja i prosperiteta. Poznata je kao vrlo autentičan i inspirativan predavač, koji dotiče kako um tako i srce i pokreće na promene, rast i razvoj klijenata. Na Fakultetu za menadžment je dilomirala na temu „Nauka o uspehu“, a svoju edukaciju nastavila je u centrima za duhovni razvoj u Italiji i Americi. Dragana u onome što radi, spaja zapadni naučni pristup i drevne duhovne tehnike usmerene na razvoj svesti i ljudskog potencijala. Pre nego što se sticajem životnih okolnosti, usmerila u pravcu ličnog razvoja i pomaganja ljudima da postanu najbolja verzija sebe, bila je vlasnik i direktor proizvodnje „Simply“ dečije robne marke. Na različitim projektima sarađivala je sa mnogim studenskim organizacijama, kao i sa farmaceutskom kućom “Roche”, marketinškom agencijom “Saatchi & Saatchi”, Ministarstvom omladine i sporta, kompanijom “Imlek”, JCI-om.. Bila je stalni saradnik časopisa „U zdravom telu“,  kao i istoimene emisije na RTS-u, magazina „Lilly“, farmaceutskog časopisa „Eva“, pisala je kolumnu za „Bazar“ i časopis koji se bavio alternativnom medicinom „Iscelitelj“.

Gost Predavač: Žarko Paspalj  – naš  proslavljeni košarkaš i u dugogodišnjoj karijeri je igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris, Pariz Sen Žermen, Kinder, Atlantu. Proglašen je za  najboljeg igrača fajnal fora Evrolige 1994. godine. Sa Jugoslavijom je osvojio dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Svetsko prvenstvo 1990. godine i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzanu sa EP. Žarko Paspalj je započeo svoju karijeru polovinom 80-ih u Budućnosti, u to vreme malom klubu koji je služio kao rasadnik talenata za veće klubove kao što su KK Partizan, Cibona, Jugoplastika, Crvena zvezda i Bosna. Paspalj je igrao u NBA ligi za San Antonio Spars, zatim Olimpijakos, Panatenaikos,  Panionis, Aris i  Virtus.
Bio je duša nacionalnog tima, čovek godinama zadužen za dobru igru i dobru atmosferu. Naravno, kapiten. Primio je u ruke i podigao mnogima najdraži trofej u istoriji jugoslovenske košarke, pehar evropskog prvaka posle legendarne utakmice sa Litvanijom u Atini 1995. godine.   “Palja” je celu karijeru igrao neku svoju košarku, šutirao je iz pozicija u kojima to nikome nije padalo na pamet i podjednako izluđivao i protivnike i publiku. Kada bi se iz nekog ćoška okrenut leđima košu digao na šut svi na tribinama bi se uhvatili za glavu i pomislili “neće valjda da šutira?!” U sledećem trenutku lopta već cepa mrežicu koša, a oni isti što su se držali za glave skakali bi oduševljeno. Bilo bi krajnje površno govoriti o igračkim kvalitetima Žarka Paspalja, a ne osvrnuti se na njegove ljudske kvalitete. On jeste bio vrhunski košarkaš, ali je on pre svega veličanstven čovek. Zajedno sa drugovima iz reprezentacije Divcem, Danilovićem, Đorđevićem, Savićem, Bodirogom i Rebračom osnovao je Grupu 7, humanitarnu organizaciju za pomoć deci i ljudima koji su bili žrtve ratova u Jugoslaviji. Kapitenski je ostao uz reprezentaciju i po završetku karijere, bodrio je „plavu četu“ sa tribina na svim važnim takmičenjima. Samo taj spoj sjajnog čoveka i velikog košarkaša, mogao je da izrodi jednu od najvećih jugoslovenskih sportskih zvezdi kome se dive i koga vole širom sveta, legendarnog “Palju” Žarka Paspalja.