Miloje Sekulić

Miloje Sekulić
Internet i poslovni konsultant. Vlasnik konsultantske Internet agencije i suvlasnik digitalne marketinške agencije HomePage.


Rođen 8. juna 1966. u Beogradu. Diplomirani inženjer i novinar. Član Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS), Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) i Društva Srbije za odnose sa javnošću. Jedan od osnivača Srpske asocijacije menadžera (SAM).


Završio je postdiplomske specijalističke studije na programu Elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, poslediplomske studije “Savremeno poslovanje i globalne računarske mreže” na Alternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži (AAOM) , Londonsku školu za odnose sa javnošću (LSPR) i više obuka iz oblasti menadžmenta, marketinga i PR-a.

Na kongresu „INET 2001” održanom u Štokholmu predstavljao je mogućnosti primene interneta u procesu povratak naše privrede u svetske tokove. U junu 2002 je sa Zoranom Torbicom organizovao sedmodnevni festival interneta “ES leto” sa više od 30 predavanja i prezentacija i u jesen iste godine kreirao i realizovao višenedeljni program promocije eposlovanja “Technology Now” podržan od strane Svetske banke.
U januaru 2004. “Internet klub” mu je dodelio priznanje „Internet domaćin” ocenivši da je u protekloj godini dao najveći doprinos popularizaciji primene interneta u Srbiji. U decembru 2006. Društvo Srbije za odnose sa javnošću dodelilo mu je pohvalu za doprinos promociji struke. Povremeno predaje na seminarima i konferencijama i učestvuje na okruglim stolovima. Suosnivač je IT&internet konsalting agencije VEZA. Radio je u Sektoru za inoposlove i marketing CIP-a. Paralelno sa tim, tokom bogate novinarske karijere u magazinima Ekskluziv, Žica, COM i Ekonomist svojim tekstovima popularizuje primenu Interneta u poslovanju i životu. Učestvovao je u pokretanju “e magazina” (par godina najčitanijeg poslovnog magazina u Srbiji), čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik bio od juna 2003. godine. Želju za pisanjem godinama je zadovoljavao na kolektivnim ili korporativnim blogovima.
Od 1. februara 2007. direktor je Sektora za online PR u agenciji McCann Erickson Public Relations. Radeći za kompanije Coca-Cola, Carlsberg, Telenor, Toshiba, HP, Eurobank EFG, Tigar, MK Group, Bambi-Banat i mnoge druge postavio je temelj E-PR struke u Srbiji. Dobitnik je tri PRiznanja za E-PR kampanje koje je radio u agenciji. Od maja 2009. radi i kao direktor online izdavaštva u firmi Futuremedia.
od 1. marta 2011. radi kao samostalni Internet i poslovni konsultant i predaje E-PR. U maju 2012. sa partnerima osniva full service veb agenciju HomePage.