Predavači i konsultanti

Dragiša Ristovski

Dragiša Ristovski (D.R. Gilbert): poseduje više od 20 godina praktičnog poslovnog iskustva na različitim pozicijama od komercijaliste na terenu do direktora. Kao trener poslovnih veština počeo je da radi pre 15 godina, a danas su oblasti njegove ekspertize direktna prodaja, pregovaranje, motivacija zaposlenih i liderstvo. Autor je 11 knjiga, bestselera „Gube samo oni koji ne igraju i „Arena prodaje“ objavljene pod pseudonimom D.R. Gilbert. A kasnije su usledile knjige: „Dobijaju svi oni koji igraju“, „Lider je u vama“, „Prodajni ring“, Mapa uspeha“, „Veština uticaja“ „Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine“, „Kako postati efikasan menadžer prodaje”, “101 tehnika uticaja” i “21 zašto I samo jedno kako”
U poslovnim krugovima je poznat kao energičan predavač, koji na svojim seminarima i treninzima pozitivnom energijom konstantno drži pažnju i motiviše slušaoce. Osnivač je direktor D.R. Gilbert centar group-a d.o.o. i D.R. Gilbert consultinga kao i suvlasnik u još dve firme. Radi kao stalni konsultant unapređenja prodaje za više renomiranih kompanija i predsednik je „Udruženja Profesionalnih Prodavaca Srbije“. Početkom 2012. godine je osnovao „Akademiju komercijalne komunikacije“ koja je zvanično otpočela sa radom 2. juna kada je upisana prva generacija polaznika. 2014 godine osnovao je “Akademiju menadžerskih veština”. Pored Akademija kreator još 9 autorskih programa edukacije poslovnih veština, kao i pokretač regionalne Konferencije prodajnih strategija. Jedan je od osnivača Lyceum sistema koji je kreirao inovativnu softversku aplikaciju koja sadrži jedinstven sistem merenja kompetencija zaposlenih u prodaji i prodajnom menadžmentu. Svoju trenersku edukaciju je sticao na brojnim seminaraima i treninzima, a značajno upotpunio nezamenljivim praktičnim iskustvom. U toku svoje karijere je održao više od 2.200 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 32.000 polaznika.
Do sada su na njegovim seminarima prisustvovali predstavnici iz više od 1000 kompanija među kojima su: Banca intesa, ProCredit banka, Bosch, NIS Gasprom Neft, Komercijalna banka, Alpha banka, Piraeus Bank, Coca-Cola Hellenic, Fiat Srbija, Uniqa osiguranje, Hemofarm, DDOR Novi Sad, Merkur Osiguranje BiH, Neoplanta, Galenika, Metalac, Generali osiguranje Srbija, Peštan, HE Đerdap, Bambi-Banat, Hemofarm BiH, Galerija podova, Tarkett Group, BASF, Rafinerija Modriča, Erste banka, Office shoes, NLB banka (BIH), OTP banka, Natron Hayat, Zepter International, Jub boje, Perutnina Ptuj, Union banka BiH…
2011. godine je započeo saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta gde drži obuke u oblasti prodajnih veština. U novembru 2008. godine u organizaciji kompanije Hemel imao je prilike da održi predavanje na kome je gostovao jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti marketinga i prodaje. J. Conrad Levinson. Objavio je više od 200 tekstova u poslovnim i uže stručnim časopisima sa aktuelnim poslovnim temama. A za svoj rad i dostignuća je dobio i nekoliko zvaničnih priznanja.
Potiče iz preduzetničke porodice – peta generacija preduzetnika, a po formalnom obrazovanu je diplomirani ekonomista.

Darko Mirković

U poslovnim krugovima Darko Mirkovic je poznat kao sjajan predavač poslovnih veština sa puno praktičnog znanja, za čija se predavanja uvek traži mesto više. A razlog tome su polaznici koji ostvaruju napredak kako u rezulatima tako i u karijeri. Njegova predavanja sa različitim temama je slušalo preko 12.000 ljudi iz velikog broja kompanija od kojih bismo izdvojili: Microsoft, Galerija podova, Bosch, ITM, i Mokrogorska Škola Menadžmenta. Održao je kao predavač za poslovne veštine preko 120 in house treninga za bankarski sektor: Banca Intesu, Hypo Alpe Adria banku, Credit Agricole banku, ProCredit banku, Komercijalnu banku, Credy banku, Banku Poštanska štedionica i Delta Generali osiguranje. Darko Mirković je gradio svoju karijeru u kompanijama sa izuzetnom reputacijom. U Raiffeisen banci uspešno je sproveo sve ativnosti Regional Coordinator-a kao i MortgageSales Leader-a. Nakon uspešnog angažmana u  Raiffeisen banci prelazi u Delta Generali Osiguranje na poziciju Regional-ni Director, gde prodornom strategijom doprinosi ostvarenju zapamćenog tržišnog učešća u prodaji životnog osiguranja. Darko Mirkovic je vlasnik firme “Alterna”, potpredsednik udruženja “Koncepti za Zivot”. Trenutno implementira i razvija svoje nove  ideje na polju biznisa u novim projektima. Edukaciju smatra ključnom u kriznim vremenima i stavlja je ispred svega, jer su kako kaže, STRUČNOST, AKCIJA I MOTIVACIJA  tri ključna parametra za opstanak i progres. Udruženje “Koncepti za Zivot”, čiji je Darko Mirkovic jedan od osnivača, je udružilo u jedan tim značajnu grupu pojedinaca, kompanija, agencija i institucija koje tesno sarađuju u zajedničkoj misiji. Svojim aktivnostima Udruženje je omogućilo da ideja o finansijskoj edukaciji zaista zaživi i direktno dođe do 30.000 građana Srbije, u veoma kratkom roku.

Željko Delić

 Generalni direktor je kompanije Centrologistika, magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na smeru Trgovina- menadžment lanca sanbdevanja sa temom „Uloga lanca snabdevanja u trgovini na malo“. Ima desetogodišnje radno iskustvo u logistici i lancima snabdevanja radeći u velikim sistemima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.  Bio je dugogodišnji direktor logistike u Delta Maxi Group.  Još 2004. godine kreirao je prvi domaći softwer za upravljanje skladištem (WMS) baziran na RF sistemu, a dokazao se i u praktičnoj primeni sistema za optimizaciju transporta (TMS), upravljanja učinkom radnika u skladištu i plaćanja po učinku. Razvio je aplikacijske modele za upravljanje zalihama i optimizaciji procesa na nivou kompanije. Autor je značajnog broja tekstova u časopisu Market sa stručnim osvrtom na logistiku i lance snabdevanja.

Darko Todorović

Darko TodorovicDarko Todorović je osnivač Centra za mikroekspresije i govor tela „Partner Team“,biznis trener i konsultant sa više od 13 godina iskustva uz više od 1.300 trening dana sa brojnim kompanijama (Banca Intesa, Sberbanka, ProCredit banka, Coca-Cola, BASF, T:Mobile, VIP mobile, Strabag, Apatinska pivara, Tarkett…).. Jedini je sertifikovani partner i konsultant u čitavom regionu za oblast mikroekspresija i govor tela u prodaji, pregovaranju i selekciji zaposlenih (“Center for body language” / Atverpen, Belgija), kao i trener američke konsultantske kompanije “Persona Global”, IFC-a (World Bank Group) i Stalne konferencije gradova i opština (marketing i javni nastup). Tokom profesionalne karijere bio je trening menadžer u kompaniji Stav (zastupnik “Samsung”-a CE za tržišta Srbije i Crne Gore) i kreativni direktor marketing agencije Razor. Učestvovao je u kreiranju i realizaciji velikog broja komunikacijskih i promotivnih strategija, marketing planova i strategija, advertajzing i PR kampanja, kao i u definisanju specifičnih, društveno odgovornih koncepata za brojne klijente. Diplomirao je ekonomiju na ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Nataša Miljković

Novinar i urednik Jutarnjeg Programa RTS. Na Javnom servisu radi poslednjih osam godina gde je pet godina (2004-2009) bila autor emisje Ključ.U medijima radi dvadeset godina. Počela kao četrnaestogodišnjakinja na NTV Studio B. Deset godina radila kao urednik, voditelj i novinar na BK Televiziji. Uredjivala i vodila emisije Gutenberg, Telefakt, Maska nedelje. Završila Fakultet političkih nauka, smer Medjunarodni odnosi. Specijalizirala teoriju i praksu demokratije na Alternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži i magistrirala na La Sapienza Univerzitetu Rimu. Tema magistarskog rada bila je Politika sile u medjunarodnim odnosima. Kao predavač i medijski trener radila sa menadžmentom domaćih i stranih kompanija (Delta Maksi, Delta Agrar, Delta motors, Credit Agricole banka, Nuklearni objekti Srbije). Radionice i seminare o medijskim nastupima držala rukovodiocima mnogih nevladinih organizacija ( Toplički centar za demokratiju, Pištaljka…). Agažovana kao predavač i u školi za medije Balkan media team.

Dr Savo Milošević

dr Savo dr Savo MiloševićMilošević, lekar, specijalista Farmaceutske medicine, 18 godina iskustva u farmaceustkoj industriji, prošao sve faze razvoja u prodajnom timu do  pozicije Field Force Managera u Hemofarmu. Manedžer Skills tima od 2007 – 2009 godine. Od 2009 godine na poziciji Menadžera prodaje u Pharmanovi. Poseban fokus na: promocija i marketing lekova, prodajne aktivnosti, regrutacija  novih saradnika, organizacija rada prodajne sile po preparatima i teritorijama, implementacija dogovorenih marketing planova  i planova prodaje, nadzor i kontroling prodajne sile, edukacije stručnih i komercijalnih saradnika, Key Account Manager za Privatni Sektor, Field Force Management. Prošao interne i eksterne edukacije svih relevatnih konsultantskih kuća u farmaceutskoj indisutriji. U toku 2014 završio Akademiju Komercijalne Komunikacije u D.R. Gilbert centar group i Akademiju Menadžerskih Veština

Tatjana Višacki

Tanja Visacki.....Magistar psihologije, odbranila magistarsku tezu na katedri za psihologiju  na Filozofskom fakultetu u Beogradu sa radom: “Usklađenost organizacijske kulture i individualnih vrednosti zaposlenih kao prediktor zadovoljstva poslom u vojnoj sredini”. Završila je Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova RS. Od 2004. godine  radi u Ministarstvu obrane Republike Srbije. Radila je kao referent za psihologiju u Upravi srednje stručne vojne škole, Sektor za ljudske resurse MO RS ( 2004 -2006) Bila je zamenik menadžera Direkcije PELT (“Partnership Project for English Language Training”) MO RS (2006) – Istraživač u Institutu za strategijska istraživanja, Sektor za politiku obrane, MO RS (od rujna 2006). Ima šest objavljenih članaka u stručnim časopisima i jednu objavljenu knjigu („High School Graduating Students, Opinion on the Proffesion of Officer“

Gordana Štetin 

Goca stetinRukovodilac Dnevnog boravka za mentalno obolelu decu i omladinu na Čukarici. Pre toga, radila je u centru za socijalni rad u Splitu u okviru tima za prevenciju maloletničke delikvencije , zatim kao član tima za pomoć nastavnicima redovnih škola za prihvat delikventne dece i omladine (mentalno zaostala deca, slabovidost, nagluvost…). Zatim, u ustanovi „Centar  za preodgoj dece i omladine“ u Splitu radila kao član tima za pritvoreske opservacije. Četiri godine radila na Tretmanu dece mlađih od 14 godina, višestrukih počinioca krivičnih dela. Po dolasku u Beograd, radila je kao rukovodilac Dnevnog boravka za mentalno obolelu decu i omladinu u Mladenovcu, pre toga i u Beogradu u Šekspirovoj bb. Zatim, radila u stacionaru za decu obolelu od autizma. Uporedo sa tim radila je za japansku nevladinu organizaciju JEN (osmislila programe za pružanje psiho socijalne pomoći, bila zadužena za prijem radnika i formiranje timova za rad na terenu i u kolektivnim smeštajima. Završila je defektološke studije u Beogradu i specijalističke studije na temu „Socio terapija i rehabilitacija“, na Fakultetu političkih nauka, odsek za socijalni rad.  Pored toga, dodatno se usavršavala kroz sledeće kurseve: „Seksualnost, vrednovanje, tugovanje“, predavači iz The Westminster Society for People with Learning Disabilities,  kurs o osnovnim principima radioničarskog rada na Zagrebačkom Defektološkom fakultetu kroz saradnju sa са  Institute for Reality Therapy (Los Angeles, California) stekla sertifikat RT psihoterapeuta. Škola za alkohologiju i druge ovisnosti, Klinika za neurologiju, Klinička bolnica dr Mladen Stojanović, Zagreb.

Andrijana Aleksić Jevtić

Andrijana-siteDirektor odeljenja za selekciju I razvoj zaposlenih I Zamenik Direktora ljudskih resursa u Banca Intesa a.d. Beograd, poseduje više od 10 godina radnog iskustva u različitim segmentima Upravljanja ljudskim resursima. Nakon završenog Oxford Brookes Univerziteta u Londonu, Andrijana počinje svoju karijeru u HR konsaltingu na poslovima head huntinga I obuke zaposlenih. U Unicredit Banci provodi par godina na poziciji Zamenika Direktora HR sektora, gde je bila angažovana na implementaciji I primeni različiti alata za upravljanje ljudskim resursima. Godine 2007 nastavlja svoju karijeru kao Direktor ljudskih resursa u Beogradskom Hyatt Hotelu gde stiče dodatno iskustvo u strateškom razvoju ljudskih resursa a posebno motivaciji, razvoju  I angažovanju zaposlenih. Nakon Hotela Hyatt svoju karijeru nastavlja u Banca Intesa a.d. Beograd do danas,  sa primarnim fokusom na selekciju I razvoj zaposlenih , implementaciju sistema procene radnog učinka zaposlenih kao I na implementiaciju sistema nagrađivanja zaposlenih’’.

Katarina Stamenković

poseduje preko 11 godina radnog iskustva u oblasti ljudskih resursa i prodaje. Karijeru je započela 2005. godine u izuzetno uspešnoj domaćoj kompaniji LILLY drogerie, lancu maloprodajnih objekata u Srbiji, sa preko 2.000 zaposlenih. Najpre je obavljala poziciju Regionalnog menadžera prodaje, gde vrlo brzo pokazuje veliku zainteresovanost za rad sa različitim profilima ljudi na njihovom razvoju i motivaciji. U aprilu 2007. godine zvanično postaje Direktor sektora za ljudske resurse, gde obavlja širok spektar HR aktivnosti: selekciju i regrutaciju, postavljanje HR procedura, razvoj pojedinaca i timova, brigu o merama i nivou zadovoljstva zaposlenih, savetovanje top menadžmenta, briga o međuljudskim odnosima i rešavanje konflikata, planiranje i razvoj talenata u okviru kompanije, uvođenje sistema interne komunikacije radi povećanja angažovanja i informisanosti zaposlenih, sprovodi in-house obuke radi stručnog usavršavanja i edukovanja postojećih kadrova, osmišljava nova pravila i procedure neophodne za efektivniji rad i razvoj kompanije i prati proces implementacije i poštovanja istih. Poseduje veliko iskustvo u disciplinskim procesima, kao i donošenju odluka i praktičnih rešenja u domenu ljudskih resursa

Dipomirani je ekonomista, koji kontinuirano prati trendove i inovacije u polju ljudskih resursa, posećivanjem i učestvovanjem u velikom broju seminara i predavanja u ovoj oblasti, sa akcentom na interpersonalnu komunikaciju, postavljanje ciljeva, upravljanje vremenom i emocionalnu inteligenciju.U novembru 2016. godine odlučuje da se posveti radu u okviru DR Gilbert centra, na poziciji Senior HR consultatnta, gde svoje iskustvo i znanje koristiti i deli sa svim malim i srednjim preduzećima kojima je HR funkcija neophodna, u cilju unapređenja i poboljšanja poslovanja, kroz savete, obuke i praktične primere.Katarinu pored svega navedenog odlikuje izuzetan osećaj za detalje, sistematičnost u radu, posvećenost, strast prema poslu i istrajnost, što su bitne ako ne i ključne kompetencije u obavljanju ovog posla.  Udata, ponosna majka dve devojčice.

Andrej Vojičić

AndrejDiplomirani inženjer elektrotehnike koji se već 17 godina intenzivno bavi prodajom i organizacijom iste, od čega preko 10 godina u inostranim i multinacionalnim kompanijama. Tokom svoje karijere bavio se različitim vrstama prodaje – robe široke potrošnje, nematerijalnih dobara, industrijske i namenske robe, od čeka je najviše vremena proveo u prodaji IT opreme. Kao Generalni Direktor firme Konica Minolta Business Solutions SE vodio je i osnovao partnerske prodajne i servisne mreže u svim zemljama Balkana, zatim osnovao i vodio direktnu prodaju istog vendora u Srbiji. U poslednje dve godine bavi se business development-om kao vodja tima koji pokriva Centralnu i Istočnu Evropu, Bliski Istok i Afriku. Objedinivši iskustva iz različitih vrsta prodaje, kao i sa različitih lokaliteta na kojima posluje, poseduje reprezentativnu bazu znanja i veština koje će predstaviti polaznicima kurseva koje drži.

Dr Dragan Trivan

Dragan Trivan photo

Prof.dr Dragan Trivan skoro deceniju je predavač na univerzitetima i školama u regionu Jugoistočne Evrope. Stalno je zaposlen na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu, u zvanju vanrednog profesora.

Objavio je veliki broj naučnih radova u zemlji i inostranstvu, kao i više priručnika, udžbenika i monografija. Učestvovao je u na međunarodnim projektima u oblasti bezbednosti i diplomatije, kao i u izradi zakona i standarda u oblasti bezbednosti. Vlasnik je kompanija „PROTECTA GROUP“ i „PROTECTA“, koje  su jedne od vodećih u Republici Srbiji u oblasti usluga bezbednosti.

Predsednik je Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti SAMKB i potpredsednik Privredne komore Beograda. Član je Stručnog Saveta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Komisije za javno-privatno partnerstvo u sektoru bezbednosti Republike Srbije, Međunarodnog udruženja kriminalista IAK i Američkog društva kriminologa. Za izuzetne rezulatate u naučnom, poslovnom i humanitarnom radu više puta je nagrađivan.

Dragana Bačanek

dragana 1je savetnik za lični razoj i predavač. Više od deset godina radi jedan na jedan sa klijentima, drži predavanja, seminare i radionice na temu ličnog razvoja i prosperiteta. Poznata je kao vrlo autentičan i inspirativan predavač koji dotiče kako um tako i srce i pokreće na promene, rast i razvoj klijenata. Na Fakultetu za menadžment je dilomirala na temu „Nauka o uspehu“ a svoju dalju edukaciju nastavila je u centrima za duhvni razvoj u  Italiji i Americi. Dragana u onome što radi spaja zapadni naučni pristup i drevne duhovne tehnike usmerene na razvoju svesti i  ljudskog potencijala.  Pre nego što se, sticajem životnih okolnosti, usmerila u pravcu ličnog razvoja i pomaganja ljudima da postignu najbolju verziju sebe, bila je vlasnik i direktor proizvodnje „Simply“ dečije robne marke. Na različitim projektima sarađiva je sa mnogim studenskim organizacijama kao i sa  farmaceutskom kućom Roche, marketinškom agencijom Sachi Sachi, Ministarstvom sporta i omladine,  Imlekom, JCI-om.. Bila je stalni saradnik časopisa „U zdravom telu“ kao  istoimene emisije na RTS-u, magazina „Lily“ , farmacetskog časopisa „Eva“, pisala  je kolumnu za „Bazar“ i časopis koji se bavio alternativnom medicinom „Iscelitelj“.

Vladimir Marinković

Vlada MarinkovicMagistar je tehničkih nauka za odnose s javnošću i multimedijalne komunikacije. Trenutno radi na izradi doktorske disertacije „Modeli upravljanja brendom u funkciji zasnivanja dugoročnih odnosa sa potrošačima“. Kao CEO zaposlen je u porodičnoj kompaniji „SUNCE Marinković“, koju je daleke 1929. godine osnovao njegov deda Aleksandar. Takođe, radi kao eksterni predavač i konsultant za organizacije i kompanije u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Austiji, Sloveniji i Palestini. Komunikaciju vidi kao efikasno sredstvo koje stvara prostor u kome će kompanija moći da ostvari svoje strateške ciljeve i da se uspešno „uhvati u koštac“ sa kriznim situacijama. Smatra da posao PR menadžera i ljudi koji se bave komunikacijom postaje jedan od najizazovnijih i najdinamičnijih poslova današnjice. Aktuelni trendovi, a pre svega fenomen PR-a, potvrđuju da za komunikaciju tek dolazi vreme pune afirmacije. Kaže da se kompanije dele na one koje komuniciraju i na one koje to ne rade. U novoj ekonomiji će opstati samo one koje shvataju značaj komunikacije.

Dr Lidija Barjaktarović

Dr Lidija Barjaktarović je doktor je ekonomskih nauka iz oblasti finansija i bankarstva. Profesor je na Univerzitetu Singidunum iz Beograda (od oktobra 2008. godine), za predmete: Upravljanje rizikom, Poslovne finansije i Bankarstvo. Predavač je na Akademiji za bankarstvo i finansije pri Narodnoj banci Srbije (od 2009. godine) za sledeće oblasti: Moderno bankarstvo, Upravljanje rizicima u bankarskom poslovanju i Primenjene poslovne finansije. U periodu od 1998. do 2008. godine imala je uspešnu bankarsku karijeru, koju je započela u Jugobanci A.D. Beograd (devizni sektor), nastavila  u Societe General Yugoslav bank a.d. Beograd (devizni sektor), da bi u Raiffeisen bank a.d. Beograd bila promovisana u Direktora Regionalne Filijale Centralna Srbija (predominatno zadužena za poslove sa pravnim licima).  Godine 2005.  prelazi u Erste bank a.d. Novi Sad na poziciju Direktora sektora za poslove sa pravnim licima. Krajem 2007. godine Erste grupa, je imenuje za člana Corporate Board-a i Corporate Working Group-a na nivou Erste holdinga. Učestvovala je u različitim obukama, radnim grupama i na skupovima, od kojih posebno izdvaja treninge kreditnih proizvoda (uključujući i trade finance) DC Gardnera iz Londona, black belt six sigma manager, treninge prodaje i lideršipa organizovane od strane Erste akademije u saradnji sa IEDC Bled School of Management, vođa tima za transformaciju sektora za poslove sa stanovništvom i sektora za poslove sa pravnim licima u Erste bank a.d. Novi Sad.

Mihaela Turner

MihaelaAccount Executive u agenciji Homepage. Poseduje višegodišnje iskustvo u odnosima sa javnošću i projekt menadžementu, a u onlajn komunikaciji bavi se izradom strategija i vođenjem kampanja domaćih i inostranih brendova i kompanija kao što su Victoria Group, Hemofarm Stada, Ivko Woman, Vapiano, Fruvita, Legend World Wide, Strauss Adriatic. Kako bi što više ljudi kupilo vaš proizvod ili koristilo uslugu, neophodno je da se o proizvodima i uslugama priča, da se stekne poverenje u njih, uspostavi zadovoljavajuća komunikacija sa krajnjim korisnikom ili kupcem. Internet poseduje izvanredan potencijal za ovakvu vrstu komunikacije koja je usmerena na izgrađivanje reputacije, uspostavljanje poverenja i pozitivnog iskustva. Krajnji cilj ovog procesa jeste prodaja. Kako doći do kupaca i korisnika putem interneta – naučićete na jednodnevnom seminaru pod nazivom Kako da povećate prodaju koristeći internet i društvene mreže?

Radomir Samčević

Osnivač i vlasnik agencije za konsalting i menadžment HT, stručnjak iz oblasti hotelijerstva, turizma i trener drugih poslovnih veština. Kao predavač u D.R. Gilbert centru radi od njegovogosnivanja. Ima ogromno iskustvo u operaciji i rukovođenju hotela u zemlji i inostranstvu. Nakon dvadesetogodišnjeg uskustva u elitnim hotelima, osnovao je agenciju koja se bavi konsaltingom, menadžmentom, obučavanjem na polju turizma, kao i u drugim granama privrede. Pored toga, sarađuje sa Privrednim komorama Beograda i Srbije, Skupštinom grada, pojedinim Beogradskim opštinama, kao i Visokom školom za hotelijestvo u Beogradu gde je gostujući predavač. Trenutno je konsultant za nekoliko firmi. Pored toga, iskazao se kao vrsni trener i predavač u različitim poslovnim veštinama kao što su marketing, veština komunikacije, prodaje…

Dr. Ljubinka Radosavljević

Ljubinka skenirano Dosadašnji radni opus dr. Ljubinke Radosavljević , dipl.inž.maš . može se podeliti u nekoliko celina . Nakon završetka studija zaposlila se u sektoru za razvoj fabrike motora ” 21 maj “, Beograd, gde je radila kao konstruktor delova i sklopova i ovladala osnovnim principima projektiranja i razvoja mašinskih komponenti . Kao nekadašnji šef kontrole kvaliteta fabrike kompresora ” Frigostroj ” jasno se izdvojila kao kompetentna ličnost za proveru ispravnosti i pouzdanosti sigurnosne opreme , iz čega je proizašao uspešna realizacija magistarske teze pod nazivom : Istraživanje pouzdanosti sigurnosne opreme . Doprinos unapređenju intelektualnog vlasništva dala je u razdoblju od 1995.god kada je bila na mestu pomoćnika direktora Saveznog zavoda za intelektualno vlasništvo i Direktor Saveznog zavoda za intelektualnu vlasništvo do 2001.god . Na mašinskomm fakultetu u Beogradu , od 2011. predaje na master akademskim studijama predmet ” Tehničko tehnološki razvoj i inovacijske djelatnosti ” . Autor je monografije Intelektualno vlasništvo na prostorima Srbije 1920-2005 . Druga gupa aktivnosti praktično slijedi na temelju niza odgovornih radnih mjesta u vezi s upravljanjem kvalitetom , kontrolom kvalitete proizvoda i usluga , pouzdanosti sistema i proizvoda , kao i zaštite . S tim u vezi dr. Ljubinka Radosavljević je bila na posebnim usavršavanjima i specijalističkim kursevima , pa poseduje veći broj ekspertnih sertifikata. Doktorska disertacija pod nazivom Integracije menadžmenta rizikom i ocenjivanja usaglašenosti proizvoda , potvrđuje visoki novo znanja u ovoj oblasti . Kasnije je organizovala , predvodila i provodila obuku i predavanja na stručnim skupovima iz područja setifikacije proizvoda prema novim standardima i intelektualnog vlasništva pod pokroviteljstvom domaćih i inostranih institucija ( juÄŤe , LOJD , WIPO i dr. . ) Obavljala je poslove u svojstvu eksperta za akreditaciju organizacija za certifikaciju procesa , proizvoda i usluga do 2004.god kada je radila u Akreditacionom telu Srbije i Crne Gore – juÄŤe . Nakon toga bila je direktor sertifikacionog tela i direktor upravljanja kvalitetom sistema , Instituta za ispitivanje materijala – IMS , Beograd . Ministarstvo pravde imenovalo je za sudskog veštaka za područje Intelektualno vlasništvo svojina i oblast mašinstvo . Autor je velikog broja stručnih radova objavljenih u nacionalnim i međunarodnim časopisima .

Aleksandar Simić

Aleksandar Simić kao osnivač AC (Alex Consulting ) je  jedan od pionira i aktivnih kreatora poslovnih sistema i strategija upravljanja  u  Srbiji, značajno je doprineo afirmaciji modernog i inovativnog načina razmišljanja u sredinama u kojima je radio.Svoje iskustvo je sticao na različitim izvršnim i menadžerskim pozicijama u prodaji i marketingu  (Regionalni direktor, Direktor prodaje, Trade Marketing Manager, Product Manager i dr.) kao i upravljajući različitim projektima za klijente u zemlji i okruženju. Kompanije u kojima je gradio svoju karijeru su Coca Cola Helenic Company, Agroekonomik-Moć Prirode, Grand Prom-Grand Kafa, Centroproizvod, Jaffa i dr. Neke od kompanije kojima je pomagao da unaprede svoje poslovanje su Polimark, Montecco, Calsberg, Lusso,Aleva,  MDI, Strauss, BIC i dr. Pored rada u kompanijama učestvovao je na mnogim istraživačkim projektima i izlagao radove na seminarima. Aktivno piše za poznate FMCG časopise Progressive i In Store i radi na sopstenoj knjizi.

Dr Bojan Kostadinović

Bojan Kostadinovic....

 Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila. Dugi niz godina je zaposlen u automobilskoj industriji, najpre kao rukovodilac prodaje u kompaniji Mercedes-Benz SCG, ćerki firmi automobilskog giganta Daimler AG iz Štutgarta, a poslednje četiri godine u Fiat-ovim i Renault-Nissan dilerstvima u Beogradu gde je zadužen za prodajne, postprodajne i marketinške aktivnosti, implementaciju strategija kompanija, strategijski razvoj start-up organizacija, organizovanje i edukaciju kompanijskih timova. Predavao je 2013. godine na Fakultetu za inženjerski menadžment u Beogradu na master studijama predmet Upravljanje rizicima u savremenim organizacijama. Održao je veliki broj gostujućih predavanja studentima na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, FEFA i Fakultetu za menadžment Univerziteta Singidunum, Fakultetu za poslovne studije u Banja Luci kao i Fakultetu za sportski menadžment u Beogradu. Na temu strategije, strategijskog menadžmenta, savremenih menadžerskih koncepata i Balanced Scorecard-a već godinama održava seminare u Privrednoj komori Srbije kao i u Centru za unapredjenja korporativnog upravljanja u Republici Srpskoj. Napisao je i objavio u uglednim domaćim i stranim časopisima veliki broj naučnih radova iz oblasti mašinstva, menadžmenta, savremenih menadžerskih koncepata, liderstva, strategijskog i organizacionog razvoja kompanija. Njegova predavanja su do sada slušali menadžeri iz kompanija kao što su Pharma Swiss (Valeant), Gazprom, SGS Swiss, Telekom Serbia, Telekom Republika Srpska, Nelt, Victoria Group, KBC bank, Keprom, Vojvodjanska banka, JP EPS, Elixir group, Takovo osiguranje, Novkabel, RPK Valjevo, ETA, NS Seme, Konkab itd. Uporedo sa školovanjem imao je i zapaženu internacionalnu sportsku karijeru.  Nastupao je za nacionalnu selekciju više od 20 puta. Od 2011. godine član je Upravnog odbora OK „Crvena Zvezda“, član Udruženja odbojkaških klubova prve lige Srbije i član Skupštine sportskog društva „Crvena Zvezda“. Nosilac je plakete „Moj klub“ koju OK „Crvena Zvezda“ dodeljuje zaslužnim igračima.Govori, piše i čita engleski i francuski jezik.

Ines Katić Križmančić

Ines K.Diplomirani modni  dizajner – Filozofski fakultet, smer Istorija umetnosti i Tekstilno tehnološki fakultet – Dizajn odeće. Ines je osoba s dugogodišnjim iskustvom u svetu mode. Svoja praktična, teorijska znanja i iskustvo je sticala radeći kao dizajner, selektor i stilist s naglaskom na elementima poslovnog odevanja. Ima 20 godina iskustva i rada u svijetu mode i dizajna, višegodišnje iskustvo u prezentaciji i promociji vezano za tekstilni sektor, konsultant – unapređenje poslovnih procesa s ciljem unapređenja maloprodaje, Shop koncept, Visual merchandising, dugogodišnja saradnja s vodećim evropskim menadžerima  u tekstilnoj industriji, permanentno praćenje i sudjelovanje na međunarodnim sajmovima mode – CPD Dusseldorf, PMV- Paris, TW- Paris, MU- Milano, LP- Bologna, PB- Milano, TB- Como, HMW – Kolln, PI – Firenze. Ines je Brand manager i buyer Magma za Esprit, Mexx, Jack pot, Dim, Tom Taylor, Fruit of The Loom, She, Red & Green i Grafički dizajner HRT.

    /p